June 12, 2010

Hati Di Dalam Melankolia

Bape lama daa guwa tak letak entry baru ni ?? Haram pemalas sungguh guwa minggu ni.. Bukan ape der, guwa busy dengan komitmen keluarga siot.. Takpe-takpe nanti guwa masuk entry baru baik munye...


Guwa sekarang ni dalam dilema yang melankolia la der... Apa ?? Lu tak taw maksud Melankolia ?? Sah-sah Bahasa Malaysia lu rendah tahap-tahap kelas Peralihan je kan der ?? Haha samala dengan guwa.. Celaka..


Melankolia tu maksudnya Kesedihan dan Kemurungan.. Kirenye guwa skang ni tengah dalam kesedihan la senang cite...


http://www.emoticonizer.com


Sejak dua menjak ni guwa rase macam guwa sorang-sorang je kat dunia ni tanpa hala tuju dan matlamat hidup yang ala-ala macam Menuju Puncak tu..


Tak tercapai akal guwa nak bayangkan guwa menari-nari dan menyanyi lagu Menuju Puncak kat atas pentas seperti dahulu...


Sekarang guwa pon rasa gaya hidup guwa dah berubah berbanding dahulu...




Makan tak lalu... 


Mandi tak basah... 


Tidur tak lena... 


Tendang bola tak kena...


Pakai baju terbalik...




Dan macam-macam lagi la propaganda dan spekulasi yang ingin membuktikan guwa dalam ke-melankolian ni...




sekadar hiasan




Tapi pada suatu hari tu, guwa tak prasan lak hari ape... Puan Emak approach guwa seperti gaya Diva 70-an dan terus berkata..


'Kenapa ni Reen ?? Mak tengok ko macam ada masalah besar je ?? Ko ada bunuh orang ke ??' kata Puan Emak tenang.


Guwa terkejut sopan. http://www.emoticonizer.com

'Haish mak ni...biasalah mak..masalah remaja yang kian meningkat untuk menjadi lebih demasa dan matang' jawap guwa dengan penuh emosi dan pekerti. http://www.emoticonizer.com


'Dah la tu Reen, mak ada kenal sorang Dr. Psikologi ni, dulu dia ade tempah baju melayu dgn mak.. Kau masuk laman web dia ye..nah alamat dia' kata Puan Emak sambil memberi sekeping nota kecil bertulis laman web doktor tersebut.


Guwa dengan pantasnye bukak PC dan masuk laman web dokter tersebut sepantas kilat... Eh ! jap-jap, giler dasyat Puan Emak hingga mendapat tempahan baju dari seorang Dokter..hmm. Abaikan.


Setelah masukkan alamat web tersebut, sepantas kilat guwa tekan button "ENTER".




'Bedebuk' http://www.emoticonizer.com






Laman utama teros terbuka.




Klik pada gambar untuk kejelasan yang lebih jitu.




Perghhh !! Doktor Psikologi Abang Reen...


Guwa rase beliau boleh menyelesaikan masalah hidup guwa yang penuh penipuan dan pancaroba ni..


Kini, guwa rase lebih bersemangat untuk menjalani hidup guwa sehingga menuju ke puncak..


Terima Kasih Abang Reen. http://www.emoticonizer.com






p/s: Promote mesti kena gaya der..hahahaha korang dah kene game..



7 comments:

Siti Suriani said...

hahaha..mengong..

rAy jR...@...Aliff said...

erkkk....keliru??..kakakakaa///

nurul_hotz said...

hahahahaaha...
sumpah style promotion ko..
cam harammmmmmm! hahaha

Sir Marcello said...

jibai!! patut lah terhegeh2 ym mobile gua...dah pandai guna formspring~

Em Jay Reen said...

Su: wakakaka mengong2 gak..

Bro Ray: Anda keliru ?? tny abg Reen..ahaks

Nurul: ang la yg ajaq aku..haha

Cello: wakakak senyap2 sudey..kantoi disitu..hahaha

iza said...

hahahaa...abg reen pomote dri sndri..huhuhhu

Anonymous said...

afiq:
mcm aram..hahaha

Related Posts with Thumbnails