July 09, 2010

Titanic Dan Piala Dunia

Guwa sekarang ni terlalu busy dalam projek AquaBina mengemas rumah. Setiap hari guwa celikkan mata je, teros tender-tender baru untuk mengemas rumah akan diberikan secara paksaan oleh Puan Emak kepada guwa. Guwa sebagai anak Melayu yang tamak dan sopan santun tetap akan mengambil tender tersebut walaupun pulangannya tak setinggi mana. Maka dengan ini, guwa rasa ianya boleh dijadikan alasan kenapa guwa liat sangat nak tarok entry-entry baru.


Guwa bukak fesbuk, guwa tengok kelibat-kelibat anasir luar sedang cebok sebok menge-post status



"ade pcaye SOTONG....manusia yg xda AKAL pecaya binatang yg Xda AKAL lngsung...hahahaha "
"ok ok Germany kalah. Tepat ramalan cik sotong. Boleh cik sotong ramal dengan siapa saya akan kahwin and bila? boleh tak? boleh laa. please? :D "
"rasa perit macam putus cinta!!!!!!!! "
"I miss U soooo much la bb.....muahxxx"

Come On la guys !!

********************


Game German vs Spain malam tadi cadang-cadangnye nak ajak geng yang lain pi tengok kat mamak mana-mana. Barula meriah sikit sambil menganjeng aney-aney kat situ. Tapi Encik Malek telah beri arahan untuk mengejutkan beliau tatkala game dah start. Nak tak nak, guwa iya kan je la.

Maka itu, guwa stay je la kat umah sambil berdoa siaran langsung ade kat TV1 atau TV2 (takde Astro). Puan Emak dah pun melelapkan mata di dalam bilik. Encik Malek sedang baring ditengah ruang tamu ibarat satu bumper tinggi yang dan boleh menyagat kereta-kereta yang agak lowed. Huik ??

Berbekalkan kuasa Veto (remote TV) ditangan Encik Malek, beliau pun memicit-micit (uik?) remote tersebut.


"Klik"


TV2


'Well...bla..bla..Rose...bla..bla..Jack..bla..bla..U jump...I jump...bla..bla..' kedengaran dialog tu dari TV dan aku rase aku penah dengar dialog ni.

Encik Malek terkebil-kebil.

'Hekeleh !! cite Titanic dorang kuarkan time demam Piala Duniawi ni..' kata guwa dengan bongkak tapi mata tak kelip-kelip tengok Rose dan Jack berborak kat atas kapal tu. Cilakak.

Tidak semena-mena guwa dgn Encik Malek pon terlayan cite Titanic tu. Encik Malek pon teros mengajukan beberapa soalan tentang kapal tu kat guwa. Guwa sebagai salah sorang krew yang terbabit dalam
Misi Pencarian Titanic tu pon menjawap soalan beliau berdasarkan bukti sahih dan kukuh. Wadafak.

Tapi guwa cukup terkilan tatkala babak melukis dan babak di dalam kereta tu. Kenapa dipotong wahai TV2? Babak tu amat penting taw. Sebab tanpa babak tersebut, para penonton tidak akan paham
ending cite Titanic tersebut. Haha. Celaka.


Tapi guwa respek kat Musician yang dok main lagu bila Titanic nak karam tu. Giler gempak, guwa rase cam nak je join dorang main sekali dengan berbekalkan gitar kapok guwa ni. Orang dok heboh nak selamatkan nyawa, dorang leh pulun lak bagi background music. Cilakak.


Tapi papahal pun cite Titanic ni memang legend la baq ang siap membe-membe guwa dulu beli CD cite Titanic untuk dijadikan kenangan dan rujukan sejarah bagi dorang. Mana la taw kot-kot kat sekolah nanti cikgu ade tanye pasal kapal Titanic tu. Boleh la dorang jawap dengan yakin dan saksama. Sembang puaka ! Lu ingat guwa tak taw yang lu sebenarnya nak tengok babak yang telah dipotong tu. Wadafak.


********************


Guwa lihat jam dah 2.00 pagi. Encik Malek teros memicit (uik?) remote ke saluran TV1. Ok cantik.. TV1 ade live..

Guwa teros ke dapur masak air dan membuat air Kopi Kapal Api (Betul-betul Kaw) sebarang dua. Siap je kopi guwa buat. Teros je sepakan mula kedengaran.

Guwa dan Encik Malek pon teros kusyuk melihat perlawanan tersebut. Sesekali guwa terdengar bunyian Vuvuzela yang datang dari arah bilik Puan Emak. Guwa senyum tanda paham. Kadang-kadang guwa terkejut tibe-tibe Encik Malek menjerit-jerit tatkala bola melayang hampir menyinggah gawang gol. Wooooo !!! Suara beliau sorang je dah macam suara 10 orang lelaki dewasa. Risau gak takut-takut jiran datang ketuk pintu umah sambil bawak obor. Damn.

Half-time punyer la boring tahap menggelupur. Encik Malek siap tido sekejap kadang-kadang terdengar Vuvuzela dari beliau pulak.
Second-half baruwa barula nampak sengit skit. Spain tetap tangkas bermain dan German pula ibarat melepaskan hingus ditangga. Wadafak.


Dan pada minit 73' guwa time tu hanya membuka sebelah sahaje mata sebab dah ngantok. Encik Malek tak yah cakap la, dah lama beliau tapau awal-awal. Kata-kata beliau yang berkobar-kobar tadi nak tengok sampai abis hanya la dusta semata-mata. Guwa dah kene game. Damn.





Gooooooooll !!!




Tandukan kemas En. Puyol tepat masuk ke pintu gawang German. Takkanla gawang sendirik lak kan. Wadafak. Hanjeng-hanjeng di yang dari tadi menyalak-nyalak di sekitar kawasan umah guwa turut bersorak mengalahkan guwa seraya En. Puyol menjaringkan gol. Taruh besar la tu gamaknye. Celaka disitu.




"Sabarla Tiger, dunia ni memang tak adil" kata Gerard Pique sebelum Schweinteiger menyinggahkan buku limanya tepat ke muka En.Puyol.




Game pon diteruskan lagi. Guwa memang dah agak yang German memang takkan dapat skor punyer kalau main macam tu. So guwa teros buat kesimpulan sendiri yang Spain dah menang. Haha. Guwa pon dah mengantuk sangat dan tak sabar-sabar nak mendengar tiupan wisel dari Reff untuk guwa masuk ke bilik beradu.


'Priiiittttt..priiitttttt'





********************


6 comments:

Cik Bee~! said...

"ade pcaye SOTONG....manusia yg xda AKAL pecaya binatang yg Xda AKAL lngsung...hahahaha "

ku taw sape ini olang..hahhaha...

uit..ENTRY ni mmg klakar la...hahhaha
GUD JOB!!!

Em Jay Reen said...

Alahai CB ni...
jgn dipoukuskan post yg tu...sile pokus post yg last2 tu..wakakakakak
tq CB...sila masukkan entry CB yg baru..

nurul_hotz said...

kucing tu comei gler..
xkna ngan ko..
patot kalo ko letak beruang tdo camtu nmpak la sket cam ko..hahaha
tp pape pon..go spain!! hahaha

En. Reen said...

&^@!#*&!@(*#!@(#^ ko nurul !!
wakakakaka damn~

fndrocka said...

yang pedih bagai putus cinta tu gua tahu status mamat gersang mana.keh3.

gua tak pernah lagi tengok babak lukis2 tu..slalu dgr org cerita je..betul ke heroin tu bogel semua..nampak semua ke? ah ni yg gua curious ni

En. Reen said...

fendi: guwa rase lu patot download cite Titanic tu...guwa pon malu2 nk explain kat sini...hahahahha

Related Posts with Thumbnails