July 09, 2010

Janji Seorang Sahabat

Tengok tajuk entry je dah nampak sangat guwa nak tarok entry ala-ala islamik dan ilmiah duniawi untuk dikongsikan bersama Pantene korang. Maaflah, sungguh jauh tersasar spekulasi korang tu.

So, apa kejadahnya motif sebenar entry kali ni ?

Entry kali ni guwa sedaya upaya make it short and spicy bagi menyempatkan guwa nak gi semayang jumaat japgi.

Pada suatu hari, guwa telah dikejutkan oleh sahabat donia dan akhirat guwa iaitu Lampard Ibrahim Mat Mohidin atau panggilan pena-nya iaitu Bang Baem. Beliau telah meng-PM (private message) guwa kat Fesbuk.


Baem: Weh bro...aku dah bace entry terbaru ko dah...

Guwa: Owwh okay-okay. Tapi takkan bace je kot? Sila la komen amjadah sepatah dua gak. Barula remaja liar orang kata. Hahaha

Baem: Hahahaha. Dah..aku dah komen siap kutuk-kutuk sekali...

Guwa: Thats what i'm talking about...thank bro...


Guwa dengan pantas pi bukak blog ni untuk melihat apala yang si malaun ni kutuk-kutuk. Haha. Guwa teros klik kat komen tu. Guwa bace dan guwa tatap betol-betol username dia..

'Aik?? Budak ni ade account Gmail ke? ' kata guwa dalam sanubari yang bekeceramuk ni.

Guwa klik kat nama dia.


Klik


Maka terpaparlah User Profile si Baem ni.
Tanganku teros menggeletar.....
Peluh-peluh jantan menitik ke bumi.....
Mataku tak kelip-kelip melihat gambar di bawah ni.....




Menggelupor aku ketawa aritu bila si Baem ni wat lawak kasar dengan aku. Bro ni dikira lawak kasar dow. Jangan wat camni selalu. Tekanan darah rendah aku nanti. Hahahahaha celaka.

Bang Baem ni adalah seorang Polis atau dalam bahasa manisnya, Pengaman Tanah Air kita. Dah 2 tahun lebih mamat ni jadi polis.


Guwa ingat Polis kat Malaysia ni buat Roadblock je, rupe-rupenye ada gak Polis buat Blog. Tersekat pemikiran logika guwa angkara durjana lu Baem. hahaha.


Guwa sebenarnya dah janji dengan Baem ni ni tolong promote Blog dia. So, terjawap la sudah kenapa entry singkat ni di-publishkan. Damn.

So, barangsiapa ingin mendekati isi hati serta emosi seorang anggota Polis yang bernama Ibrahim ni sila la...

Di Sini kuat-kuat.






p/s: Bro...promotion guwa dah jalankan. So, sila submit gambar awek aritu kat emel guwa ye. wakakakakaka.



14 comments:

Sky Before Pinky said...

hehe.. akan ku lawat blog itiewww..

En. Reen said...

heheheh selamat2...
blog encik baem pon baru wat mcm blog ni gak...
sila beri tunjuk ajar mahupon dana sebarang dua ye..
ekekekke

Anonymous said...

hhahahaha. weiii
kesian die ko kutuk die cam gitu..
x baik.. korang kn psgn gay...

En. Reen said...

manada aku kutuk...
aku promote kot ziha...wakakakkaka
tak abih2 gay...come on la..
wake up...hahaha

bellar0ssa said...

huhu meh tolong pomote blog ku skalik boleh?huhu

En. Reen said...

Boleh2....
tapi kene tahan kutukan dan cemuhan la..
ekekekekek

Sir Marcello said...

oh gua ada lawat itu hari...
dia kena tacap skit lagi blog dia...

dia kan seorang pengaman negara..
xsalah memiliki blog..tapi hendaklah diselaraskan dengan imej kepolisian beliau...

miyahaha~

En. Reen said...

Tu la..aku nak kongsi2 skit tips dgn die la...hahahah

fndrocka said...

nanti apa2 hal kalau ada blogger berkasar dengan aku..bolehlah aku laporkan secara blog-to-blog kat dia..iye tak..

En. Reen said...

fendi: erk !!! ahahahah btol3... baru la remaja liar...hahaha

baem said...

tenQ2... akan ku ubah ke arah yang lebih positif ngn komentar2 tersebut...
wakakakkaa

En. Reen said...

bagus wahai sedaraku Ibrahim Ba..
wakakkaka

ezam said...

tulun promote belog saya gak inchek reen...


bagik pemes mcm hanis zalikha.


hahaha

En. Reen said...

ezam: ekekekekek bulih2...tp kene tahan maki dan cacian la..hahahaha

Related Posts with Thumbnails