May 30, 2010

Samar-Samarinda Episod 2

Sudah hampir seminggu Am dan Ziana tak berhubung sesama mereka. Janji-janji yang mereka nak pergi lunch sama-sama pon hanya sehangat taik ayam sahaja. Mungkin mereka busy gamaknya. 

Am sebagai jejaka kacak yang masih lagi tak laku-laku, nak tak nak terpaksa risau dan gelisah kenapa Ziana berdiam diri selepas perjumpaan mereka tempoh hari.

"Seluar aku tak zip ke aritu sampai die segan dgn aku ??" sentak Am sambil memandang zip seluarnya kot-kot tak zip lagi.

"Aku kene lakukan sesuatu !!" bingkas Am teros bersemangat waja takut Ziana terlepas dari genggamannya.


*******************


3 April 2010
Sabtu
11.05 a.m



"Aaaaku bukanlah supermen....Aaaaku juga bisa nanes...."
Hanset Siti Ziana bte Mohsin Kelubi atau nama bandarnye Ziana berbunyik tanda ade orang sedang menelefon beliau..

"Teettt" Ziana menekan butang Call hansetnya menggunakan jari hantu untuk menjawab panggilan tersebut. Sungguh celaka lagak beliau.




Ziana: Hello weh...pahal ko Peah call aku tgh pagi-pagi bute ni...?? kacau la kau ni... Aku tgh sedap mimpi kapel-kapel dgn Remy Ishak ni...adoyai... (dgn nada selebet baru bangun tido. Damn)


sekadar hiasan


Am: (kelu lidah untuk berkata sebentar)
Ziana: Woi..cakap la woi...pahal ko ?? (suara seganas Samsul Yusof)
Am: Errr... leh bercakap dgn Ziana ?? I Am.. Amran Hakimi dari EON Bank (intro yg menarik dari Am)
Ziana: Ehh ?? Amran Hakimi ?? (teros wat suara kiut. Wadafak !!)
Am: A'ah... tak ingat ke ?? I Am la.. yg kite lunch kat mamak sebelah EON Bank tu... tak ingat ?? (jelas Am hampir-hampir menitiskan air mata)
Ziana: Ooooo... Ok2 I dah ingat dah... Am staf EON Bank tu kan... Sorry I lost memory skit.. hehe (gelak manja)
Am: Takpe... I dah biasa dilupakan dah... (umpan dipasang rapi)
Ziana: Alah U ni.. janganla cakap macam tu... sedey I.. I mintak maaf ye... Maaf.... (dgn suara menggoda)
Am: Bukan mudah nak pujuk hati I ni Ziana... I ni berhati kaca taw.. (cilaka)
Ziana: I really-really sorry la U... I bukan lupa... Cuma tak fokus je... (haa?? Bangang !!)
Am: Hahaha U ni.. Janganla serius... I main-main je... Saje je nak uji tahap kesetiaan U pada I.. hahaha (kemas ko bersembang ye Am)
Ziana: Isk !! U ni...nakal taw (gaya manja)
Am: I memang nakal pon.. (cilaka kau Am) U.. I nak tanye ni.. U baru bangun tido ke ?? tadi jawap call I sebut-sebut nama Remy Ishak bagai...


Maka, terbarai-barai la Am gelak....


Wargggkakakakakakk !!!


Ziana: Jahaattt..!! Manada la... I ingat kawan I tadi yang call.. I memang selalu bergurau dgn dia... lagi satu, I dari Subuh tadi dah bangun taw (sambil membuang selaput-selaput taik mata)
Am: Ooo yeke.. I mati-mati ingat U tengah ngigau tadi... ahaha (teserlah kebanganganmu Am)
Ziana: U...nape U tiba-tiba call I ni Am ?? I ingat U dah tak nak berkawan dengan I lagi dah... sedeh I.. (dgn nada simpati)
Am: Eh !! bukan macam tu maksud I... I ikhlas la nak berkawan dgn U.. sebab tu I call U ni... lagipon I quite busy la minggu ni... Sorry (pujukan kemas dari Am)
Ziana: Ooo... I taw U ni ikhlas dan budiman orangnye kan ?? (wadafak!!)
Am: Hehehe.. yeke ?? I tgh blushing ni.. (Celaka)
Ziana: U ni ada-ada je... U.. U tgh watpe tu ?? (gaya manja)
Am: I baru je balik dari jogging ni... I nak pasang badan la.. (camsial !!)
Ziana: Wow !! mesti U nak bagi fit kan?? Wow I loike.... (sah gatal !!)
Am: Hurmm biasalah... I memang selalu jaga kesihatan I ni supaya nampak sentiasa sihat dan gagah perkasa.. haha


sekadar hiasan


Ziana: Haha.. Ade-ade je U ni taw (tergedik-gedik)
Am: U...sebenarnya I nak ajak U keluar pegi jalan-jalan kat Sogo la nak tak ?? (Sogo?? Ohmaigot)
Ziana: Haaa ?? Sogo ?? (nada terkejut banget)
Am: Hahaha takde la..main-main je...Takkan nak pegi Sogo kan... Kita bukan Myanmar nak lepak-lepak sana... Haha.. I nak ajak U ronda-ronda kat The Curve la.. Sudi tak?? (idea setan Am dah keluar)
Ziana: Alaaaaaa (gaya gedik) U lambat sikit je... Tadi I baru janji dengan kawan I nak pergi kenduri kawin sekejap lagi... Hmm sorry ye Am... len kali ek ?? (pujuk Ziana dengan ayunya)
Am: Hmmmm takpela... Ok. len kali je la kita keluar ye... (teros down)
Ziana: Ok2.. next time kita keluar sama-sama ye Am.... U takmo majok taw... Nanti tak comel (cilakak !!)
Am: Hmmm ok... tapi U janji taw... (kembali bersemangat)
Ziana: Ok.


Am tersenyum kambing sendiri dan berharap idea setan memikatnya itu akan membuat Ziana terpaut kepadanya. (nice bro !!)


Ziana: U....U ade fesbuk tak ?? I nak add friend dgn U la... Boleh la I update selalu dengan U.. hehe ade tak ?? (ayat kemas sekemas tadika KEMAS)
Am: Aah kan... senang skit update guna fesbuk ni... baru la moden sikit... nah ni emel I... tampan_kesunyian87@yahoo.com (wadafak !!)
Ziana: Haa?? Hahahaha emel U kelakar la..sama macam tuannya... hahaha (gelak terbarai-barai)
Am: Hehehe bese la... (sungguh malu Am ketika itu)
Ziana: Ok. I dah add.. nanti U accept taw... U, I dah nak siap-siap pegi kenduri ni (padahal nk g mandi. cilakak) nanti kite keep in touch kat fesbuk taw... Ok. tata..
Am: Ok. tata. take care.


"Tuuutt..ttuuutt..."


"Celaka abis kredit aku gini call minah tu... Dah la guna Celcom... Damn arr.. !*!&$^@#^!@# " rungut Am bercampur caci maki yg terpaksa dicensored penulis.


Am dengan pantas mendapatkan lempeng lappy-nye untuk on fesbuk. Bukak-bukak je fesbuk dah ade tertunjuk 1 friend request...Am tersenyum gersang..


"Yes..kompem ni Ziana ni...eeeiiii excited-nye...." kata Am tanpa segan silu.
















Am terkejut melihat gambar profil Ziana bersama seorang jejaka yg tidak kurang kacaknya...

"Alaaaa kawan-kawan dia la tu...awek moden la katekan...bergambar mesti rapat-rapat sentuh pipi...." kata hati Am supaya jiwanya lebih tenteram.


Am gerakkan cursor-nya untuk melihat profil Ziana.

"Clik"























Am terkedu langsung tidak berkata apa-apa selepas melihat status Ziana

Perlahan-lahan cursor mouse bergerak ke "Ignore"

"Click"


"Celaka. Aku dah kene game....."



11 comments:

Anonymous said...

haha...
ryan ryan.
mn lar ang dapat idea genius mcm neyh nak uat citer.
aku suka lar jalan citer sambungan dye neyh bro.
"mlm td abg service kaw kaw punye..."
cilakak.. hahahahaa

zul a.k.a bkn nama sebenar

Mohd Jumali Zairin said...

ahakhakhakhak...
ni berdasarkan jalan cite idop hang zul..
wakakakka
ren a.k.a sah-sah mmg nama sebenar

AMAD7 said...

MCM HARAM ENDING NYE...WAKKAKAKA......

sudutpandanganku said...

cam haram ja status fesbuk ziana 2...
wakakakaka

Anonymous said...

ngengs giler...
kalu ko ramai follower aku rse ko kne wat
"ren fan page" i loike (ala2x ziana)
mcm haremm

Mohd Jumali Zairin said...

Mat: Ending semat kowt~~hahah

Shah: Sorry 4 disapointed u..there is no 18sx ending..wakakak

???: wakaka good idea...i loike too~~wakaka

Anonymous said...

wakakakaka.....status ziana x leh blah....

ziana pempuan liar.hahahah

Abdul Wafiy said...

hahaha nohorom..... :D

wanawiniwunu said...

eh ko ni gile la...bapak bodo cite kau hahahaha

shafiq said...

haha.. terbaeek la..


My latest entry : Tutorial Membuat Kit Kat Yang Besar Gedabak

The Game said...

hahahahaha.. aram toi ending dia... xkan sampai cni ja cita ni???????

Related Posts with Thumbnails