May 24, 2010

Ibarat Memberi Nesan Jilid 1

Adehhh....harini merupakan hari yg teramat boring..takde aktiviti-aktiviti macam semalam...bangun je pagi teros ngadap PC..pastu seperti biasa Ahmad akan PM aku kat fesbuk menanyakan soalan sebegini:
  • Woi Reen...abah angkat ko takde call ko ke? aku rase kita dh kene pecat la reen...wtf!! lol~
  • Woi pacita harini xde aktiviti ke? takkan nak snooker je...poket nazak ni... (cis..!!)
Aku menggaru-garu kepalaku sambil tersenyum sinis dgn soalan ke-2 mat tu..cilakak..hahah.

Aku dan Mat dah seminggu tak buat keje lagha bersama abah angkatku tu memandangkan minggu lepas sering-kali kami memberi alasan tak nak g keje kerana ade urusan-urusan peribadi...wadafak!! hahaha penipuan semata-mata (tapi ade yg betul)..

"Aku rase abah aku dah majok la Mat..kite asyik ngencing die je..ko rase tak?" wakakak


Sekadar Hiasan



********************

Kalau nak diikutkan, ramai gak yang tak taw aku dgn mat tengah buat part time skang ni...yela..kitorang ni bukan dari keluarga biase-biase je takde la kaya mana (tapi kaya budi bahasa)..kalau nak duit poket, g cari sendirik...kami bukan mcm...........

"Daddy, boboy nak RM1000 nak wat g joli dengan kawan-kawan.." kata si Anak.

"Haa..gi la amik kat kocek suar daddy tu...amik la kalo ade lebeh-lebeh tu..." kata si Daddy.

Wadafak..!! giler senang dpt duit gitu...tapi takpe..aku tak terkilan pon..aku suka cari duit sendirik sebab aku taw kalo aku gune ayat diatas kat bapak aku, dialog dia mesti gini...

"Err ayah...bolehkah Reen meminta duit poket sebarang dua untuk perbelanjaan Reen meluangkan masa bersama rakan-rakan sebaya..?Bolehkah?" kata si Anak dengan tutur kata yg tertib.

"Hurrrmmm~~tarak-tarak" jawap si Ayah ringkas. Si anak membisu dan berlalu pergi ke kamar lalu menanges teresak-esak...Cilakak!! ingat guwa hati kaca ke ape senang-senang nak nanges..hahaha.

Terima kasih buat ayah sebab berjaya mendidik aku menjadi insan yg berdikari...wakaka~ Ok. aku dah start merapu..Shit~

********************

Aku dgn Mat mengukir kerjaya sambilan di syarikat AKJ Marketing (klik sini kalo xcaye) sebagai Sales Representative atau dalam bahase ibundanya Wakil Jualan.

"Mat...agak-agak ko la...ape maksud AKJ tu haa..?" tanya si A kpd si B.

"Alaaa...tu pon x taw ke? kite sbg staff mesti tahu sape majikan kite...AKJ tu stand for Aneka Kerjaya Jenaka..." jawap si B dgn yakin dan tenang.

Waaarghhhkakakakaka....terbarai-barai aku gelak...damn ko mat...ni kalo ade Jard ni kompem sampai malam kite gelak...wakakaka.

Sebenarnya, kami pon tak ingat ape nama panjang company tu...aritu ade ternampak tp dh tak ingat dah..besela, ingatan ikan..4 saat je leh ingat (ini adalah fakta).

Persetankan sume tu, kite berbalik kpd matlamat utama kami wat keje kat situ..Matlamat mcm bese la nak duit..kami diupah sehari RM50 (banyak gak la) utk melakukan modus operandi tersebut 5 hari seminggu. Tiada hitam putih dan kami kena wat keje tu hanya untuk sebulan (May) shj.





Keje kami ialah mempromote rokok-rokok yg dibuat oleh syarikat itu sendiri kepada orang awam tanpa rase bersalah walau sedikit pon...As u all know, Mat dan aku TIDAK MEROKOK (p/s: alhamdulillah aku dh benti mrokok hampir setahun, ade gak try2 skit tp mmg xleh masuk dh..maseh) tapi kerja kami mempromote rokok kat orang lain...lihat betapa 'mulia' nya kerjaya kami..shit~~haha

Ok..sebenarnya aku dh tak larat nak menulis dah ni..stamina kureng la...kekejangan melanda disana sini...wadafak!! pemalas sungguh aku ni...nanti-nanti la aku sambung lagi..trimas kerana sudi membaca..

bersambung.......


3 comments:

Anonymous said...

terbongkar suma kerja amal kita nih...damn...wahahahaakkaka

Mohd Jumali Zairin said...

terima dengan redha~~kerja amal??hahak

Sir Marcello said...

mihaha..kantoi disitu

Related Posts with Thumbnails