August 16, 2010

Puisi Kantoi The Kontest

Edisi kali ni lebih emosi dan lebih kearah kerohanian dan inilah kali pertamaku menyertai contest yang dianjurkan oleh blog AkuMencariCinta



Korang klik je kat gambo tu nanti korang bace la syarat-syarat dan pasal kontest ni. Aku sebenarnye bukan nak menang pon, aku nak promosi sikit-sikit blog ni dan menjalinkan hubungan (erk!) atau silaturrahim dengan kawan-kawan blog yang lain. So, nah puisi kat bawah ni aku dagangkan untuk kontest ni. Terimalah.

********************


Sila klik 'Play' dan bace slow-slow untuk lebih emosi.



Cinta...dan Kasih Sayang,
Perkataan yang mudah kita ucapkan,
Tapi adakah aku betul-betul kenal,
Akan erti dan makna disebalik itu?
Aku tahu...
Ya, aku tahu yang aku masih tak mengerti,
Erti sebenar Cinta dan Kasih Sayang.


Sejak hadirnya dirimu kedalam hidupku,
Kau ketuk pintu hatiku dengan lembut dan perlahan,
Niatmu hanyalah untuk menyedarkan aku,
Tentang wujudnya dirimu,
Didalam hati dan sanubariku.


Hadirnya dirimu dalam hidupku,
Membuatkan hidupku penuh kebahagian,
Tiada keresahan ku rasa,
Kenangan-kenangan silamku yang sedih,
Kau selimutinya dengan selimut kasih sayangmu,
Kau tutup penuh keseluruh tubuhku,
Aku selesa,
Ya, teramat selesa dan selamat.


Waktu sedihku,
Kau buangkan dengan senyum tawamu,
Waktu gelapku,
Kau teranginya dengan lilin semangatmu,
Dan pada saat itulah,
Aku rasakan,
Kaulah segala-galanya buatku.




Tapi kini,
Ketika aku inginkan Cintamu,
Ketika aku inginkan Kasih Sayangmu,
Ketika aku inginkan Pelukanmu,
Ketika aku inginkan Semangatmu,
Kau sudah tiada...tiada,
Disisiku.


Aku gelisah,
Aku runsing,
Aku risau,
Tanpa hadirnya dirimu,
Didalam hidupku kali ini,
Betul-betul membuatkanku tak tentu arah.


Kini hatiku memberontak,
Hati sanubari aku menjerit,
Menjerit memanggil namamu,
Dengan harapan kau berlari,
Dan terus berlari kedakapanku.
Tapi malang,
Kau tetap menghilang,
Kau lenyap dari hidupku.


Aku terduduk dan meratap pemergianmu,
Aku kongsi gundahku ini dengan ibuku,




'Omak, mano KUNCI KERETA Reen mak? Ren nak poie kojo dah ni. Argghhh !! Tensen la den gini. Demit !!'

20 comments:

Zairie Husin said...

chaiyok2 :S

my recent post:
waka waka kini laka laka???

En. Reen said...

Zairie Husin: tenkiu2..jom join gak weh..hahaha

teddyuna said...

haha..=> encik reen pandai juge berjiwang chayo2

En. Reen said...

teddyuna: wakkakaka jewang berkarat skit2..ekekeke jom join una..dpt adiah taw.hahhaa

Anonymous said...

gila touching puisi ang ryan...
tp ending jamm.....
potong stim.
kunci keta plak ilang.
adooyai..
simpan lar leklok kunci keta ang ryan....
gwud puisi. two (2) thumb up

En. Reen said...

zul: wakakakaka ilang dow kunci kete..last2 jumpe gak akhirnye..seb bek..hahahah tq2

akuzle said...

ah ah ah...mmg kelako ler... tp babs x nk menang tuh, leh cayo kor ekau neh? ehehehheheh.... (kalo ekau menang bagi akaklah duit tuh yor...?)

Sir Marcello said...

terharu bila membaca baris-baris puisi anda...

haru biru bila baca ayat terakhir...siot!!

all da best :)

da[Y]un said...

hahaha..memang patut menang ni.

Cik Bee~! said...

kalo mnang payung la ye....
hahahhahah
puisi agak menarik..tp last tuh..kacau..huhu..
gud luck~~!!

En. Reen said...

akuzle: hahahaha takdehal la kak..amik la...ekekeke

En. Reen said...

Sir Marcello: ang mmg haru biru selalu..hhahaha tq2 jom weh join~

En. Reen said...

da[Y]un: uik?? juri awam ke ni? ekekeke

En. Reen said...

Cik Bee~!: payung?? peni? ehehehe nama pon puisi kantoi..last2 mesti kantoinye..
tq2..jom join kita.

aein said...

ahaha...besh2

En. Reen said...

aein: ape yg besh tu?? hahahha

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

nice:)) i love to read urs..good luck. sgt menarek dan kreatif!

En. Reen said...

FIFIEY LYCHEE MARATION: tqvm Fifiy Lychee Marathon...

nexx said...

hahahahaha.... saya tergelak sowang2 kat dalam opis nih.. best ler puisi ni (^__^) thumb up gak !!

En. Reen said...

nexx: ni puisi sedeh la..nape gelak...hahahaha tq2

Related Posts with Thumbnails